BMW тестує новинку – 4-дверне купе 8 Series

137

BMW всерйоз готується до 2019 року і щосили обкатує свою наступну новинку на базі купе 8 Series – мова про модифікацію Gran Coupe в флагманської версії M850i.

На початку 2018 року BMW представила відроджене купе 8 Series, в листопаді цього ж року на автосалоні в Лос-Анджелесі розсекретять серійний кабріолет, а ось в 2019 році повинен з’явитися більш практичний варіант – 4-дверне купе, яке зараз проходить тести на “Нордшляйфе” .

На культовому німецькому автодромі фотошпигуни застали флагманський варіант M850i, який виконаний в традиційному форматі приземлистого спортивного седану, але відміну від прабатька 6 Series Gran Coupe у новинки має бути.

Очікується, що модель одержить не підйомні двері багажника як у хетчбека, а традиційний для седанів отвір. На відео, знятому на “Північній петлі”, відображені відразу кілька прототипів. Судячи з ролику, за винятком нового типу кузову, дизайн практично не зазнає ніяких змін в порівнянні з BMW 8 Series Coupe і в цілому буде близький до концепт-кару BMW M8 Gran Coupe.

Відомо, що 523-сильний 4,4-літровий твін-турбо V8 з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом xDrive буде не найпотужнішою версією 8 Series Gran Coupe – заявлено появу і варіанту M Performance, і навіть повноцінного M8 Gran Coupe!

Конкурентами для нового BMW 8 Series Gran Coupe стануть відразу кілька моделей – це і Audi A7 / S7 / RS7 Sportback, і Mercedes-Benz CLS, і Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe, і Porsche Panamera. У всіх цих автомобілів є як прості, так і спортивні версії.