Новий Lamborghini зможе світитись в темноті

417

Наступного року компанія Lamborghini повинна розсекретити гіперкар LB48H, який цього літа був показаний обмеженому колу клієнтів. Різні дані про машину потроху просочувалися в Мережу, і ось ще одна цікава деталь.

За відомостями видання Road and Track, цей апарат буде світитися в темряві. Подробиці інсайдери не розкривають. Чи будуть це вставки на кузові, незвичайні світлові прилади на додаток до стандартних або, може бути, фарба з ефектом фосфоресценції, яка вбирає денне світло, а потім деякий час віддає його вночі?

В електричному шоу-карі Terzo Millennio світяться помаранчевим спиці були вбудовані в мотор-колеса. Детальніше про моделі розповідав шеф-дизайнер Centro Stile Lamborghini Митя Боркерт в іншому ролику. Нагадаємо, що машина з умовним позначенням LB48H (сподіваємося, в серії їй дадуть більш милозвучне ім’я) повинна виявитися гібридом з агрегатом V12 і електромоторами.

У зовнішності купе глядачі нібито знайдуть деякі відсилання до фантастичного Terzo Millennio 2017 року. Буквального повторення екстер’єру не буде, як і прямого копіювання техніки ( «Третє тисячоліття» був електромобілем).

Концепт Terzo Millennio виявився свого роду тестовою платформою, на якій італійці випробували деякі спірні розробки вчених з Массачусетського технологічного інституту.

У Terzo Millennio були незвичайні кузовні деталі з інтегрованими суперконденсаторами для зберігання енергії (подібний досвід ставила фірма Volvo в 2013 році). Крім того, до складу композитних панелей входили нанотрубки з якимось складом для самостійного загоєння мікроскопічних тріщин і дефектів. Це було щось на кшталт такого кроку еволюції фарби. Реальна ефективність такої розробки залишилася під питанням.

Швидше за все, покупцям доведеться задовольнятися чимось простішим. Наприклад, світінням. Точну вартість Terzo Millennio, оскільки це концепт, назвати важко. Проект обійшовся в мільйони. Про ціну дрібносерійного LB48H кажуть, що вона в районі $ 2,5-3 млн. Є сумніви і щодо суперконденсаторів, навіть не вбудованих в панелі кузова, а хоча б просто встановлених окремим блоком. Такі накопичувачі можуть на дуже короткий час віддавати гігантську потужність електромоторів. Зате сумарна кількість енергії, яку вони здатні утримати, – замало.

Мабуть, замість суперконденсаторів або на додаток до них на LB48H ми побачимо і літієво-іонний акумулятор. Так чи інакше, а гіперкар вийде обмеженим тиражем і послужить вітриною передових розробок компанії. Він прокладе дорогу набагато більш доступним спадкоємцям нинішніх моделей Aventador і Huracan. Вони отримають гібридну добавку до своїх ДВС.